×

Bokning online

Behandling

På sjukgymnastmottagningen i Hässleholm erbjuds flertalet behandlingsalternativ för att kunna hjälpa dig med ditt besvär på bästa sätt. Vilken behandling som blir aktuell beror bl.a. på vilken struktur som orsakar smärtan och vilket fas i läkningsprocessen strukturen befinner sig i.

Vanliga problem du kan få hjälp med är:
Ländryggssmärta, smärta i bröstrygg, nacksmärta, axelsmärta, impingement, kalkaxel, skuldersmärta, armbågssmärta, tennisarmbåge, golfarmbåge, handsmärta, ischias, höftsmärta, ljumsksmärta, knäsmärta, smärta i underben, fotsmärta, hälsporre, hälseneinflammation, morgonhuvudvärk och mycket mer.

Ortopedisk medicin (OMI)

Ortopedisk medicin kommer urpsrungligen ifrån en läkare vid namn Cyriax som kartlade kroppens mönster vid olika muskuloskeletala problem. Tack vare denna kunskap kan man med hög träffsäkerhet kliniskt diagnosticera rörelseapparatens lesioner där teknisk undersökning i form av röntgen/MR m.fl. ofta misslyckas och ofta blir missledande. Diagnostiken är grunden för all efterföljande behandling där behandlingen är specifik för just det problemet.

Manipulation, Manuell behandling

Manipulation är passiva tekniker för behandling av ryggrad, leder, senor och ledband.

McKenzie (MDT)

Mckenzie är en behandlingsmetod där man använder upprepade rörelser fär att behandla nacke, bröstrygg och ländrygg.

Fokuserad stötvåg

Stötvågsbehandling används för att bryta upp ärrvävnad på senor som bildas och blir kvar vid en misslyckad läkningsprocess. Stötvågen som erbjuds är s.ka. fokuserad stötvåg. Den fokuserade stötvågen fokuserar trycket på djupet där strukturen sitter i motsatts till den radiella stötvågen som behandlar huden och sprider kraften åt alla riktningar. Detta tillsammans med att impulserna är betydligt snabbare gör den fokuserade stötvågen mer effektiv.

Tvära friktioner

Tvära friktioner liksom stötvågsbehandling bryter upp ärrvävnad i senor och muskler. På vissa ställen i kroppen där det inte går att använda stötvåg eller där man av erfarenhet vet att det är bättre med tvära friktioner används detta istället.

Hemträning

Träning riktar sig specifikt för att stärka upp muskler och senor. Du får vägledning med vilka övningar som ska utföras och detta kan utgöra hela behandlingen eller vara ett komplement till annan behandling.